Kanel i svingene
ca 1 kilo hvetemel
200 g sukker
1 ts salt
1 ts kardemomme
1 ts bakepulver
200 g smør
7 dl H-melk
50 g fersk gjær ( jeg bruker helts den røde, hvis jeg får tak i den)
Fyll:
Smør, sukker og kanel.
Stekes ved 225 grader i ca 10 min. midt i ovnen.
Bland det tørre og smuldre i smøret.
Varm melken til den er ca 37 grader og rør den smuldrete gjæren ut i denne.
Hel vesken i de tørre ingrediensene og bland sammen.
Heves til dobbel størrelse.
Utbaking:
Del deigen i to like store deler. Hver del kjevles til et rektangel ca 20 cm bredt . Smør hver del med fyllet og rull leivene sammen.
skjær ca 1 1/2 cm brede skiver av rullen legg de på brett og la dem heve ca 30 in. Pensle dem med egg og stek dem gyllen.
Server med glasur.....
1 kommentar:
Åhhhh, nå fikk jeg lyst på!! men for seint til å lage i kveld :-)
Hyggelig blog du har.
Ha en fortsatt fin kveld.
Legg inn en kommentar