søndag 27. mars 2011

Chocolate chip cupcakes

 

Måtte bare kaste meg med i denne cupcakes trenden som feier over Norge for tiden..

Etter mye leting på nett kom jeg over en fantastisk flott blogg med mange fristelser. I bloggen  finner du alt du kunne tenke deg av bakverk. Fantastisk flotte bilder tar hun også.

Nå skulle jeg overbevises at en cupcake ikke er det samme som en muffins.. Ble jeg overbevist???  Tja, jeg vil nok si at det er en forskjell.

 001

Cupcake`n ble veldig luftig og god. Var litt skeptisk på kremen oppå siden jeg ikke noe glad i smørkrem . Men var jo nødt til å lage den siden det er favoritt frostingen som brukes i Martha Stewarts show. Og for ei som ikke liker smørkrem synes jeg denne ble nydelig . Mye smak på kremen og den føltes som fløyel (hvis man kan si det) i munnen.

Det er ikke de første og heller ikke de siste cupcakene jeg kommer til å lage. Har kjøpt inn det jeg trenger til Red velvet cupcakes.

 

005

Søte fakta

Fantastisk inspirerende blogg: Passion 4 Baking

Oppskrift: Chocolate chip cupcakes

søndag 20. mars 2011

Skjerf til våren

Måneden er mars og våren begynner å nærme seg. Kanskje det er påtide å strikke noe som man kan bruke når det blir varmere i lufta,men allikavel litt kjølig .

Jeg er nok en av dem som vil bruke skjerf/sjal i halsen hele året. I skapet mitt er bevisene…Der finnes det skjerf i alle fasonger og farger. Både strikket og heklet . Og selvfølgelig noen som jeg har gått til innkjøp av:)

Og hva gjør det da med enda ett skjerf til i familien…Denne gangen falt jeg for Ysolda sitt Scroll lace scarf… Akkurat passe stort til å ha i halsen.

002

Med ganske tykke pinner gikk et utrolig raskt å strikke dette skjerfet. Mønstret var veldig oversiktlig og lett å forståelig….Kommer til å lage flere av dette sjalet i flere forskjellige farger.

004

Myke fakta om blått skjerf:

Designer: Ysolda

Mønster: Scroll lace scarf

Garn: Mirasol

Pinne: 5

Mengde: Nesten 2 nøster (8 gr igjen)

mandag 14. mars 2011

Bella`s mittens # 2

 

 

004

Bella`s mittens nr 2 er ferdig og disse vottene ble  unna gjort på ett blunk..Denne gangen valgte jeg å strikke den korte versjonen… Har også gått opp en halv størrelse på pinnene denne gangen siden jeg synes at de første jeg strikket ble litt smal/trang.

 

Fakta om vottene:

Oppskrift: Her

Garn: Alfa

Mengde: 2. 2 nøster

Pinne : 5.5 og flettepinne

mandag 7. mars 2011

Bella sine votter

 

Så var endelig tiden kommet der jeg også har laget Bella`s mittens…Til nå er det strikket 6334 “Bella`s mittens”  votter inne på Ravelry . Ja, man kan vel si at de har slått ann hos oss strikkere…

006Disse var morro å strikke, og jammen gikk det raskt også:)

Jeg skal nok strikke flere etterhvert , men da skal jeg bruke pinne nr 5.5 siden jeg kanskje synes at vottene ble litt i det smaleste laget….Strikker nok litt stramt når jeg lager fletter .

Det er litt glitter i garnet jeg har brukt ,men ser ikke det noe særlig på bildene eller de ferdig lagde.

 

001 

Kort fakta om laange votter:

Oppskrift: Bella`s mittens

Garn: Alfa med glitter

Mengde: Litt over 2 nøster

Pinne: Nr 5 og flettepinne

lørdag 5. mars 2011

Pulsvanter med navnet LYST

Den siste uken har det vært en liten navnekonkurranse på bloggen min. Mens dere har foreslått navn har jeg strikket ett par pulsvanter til i en mer nøytral farge…og noen endringer på kanten ved fingrene

029

Mange flotte navn er blitt foreslått ,men det var navnet LYST som ble foreslått av Trinemamma som gikk av med seieren denne gangen.

028

Jeg kunne gått ha tenkt meg å laget en oppskrift og mønster til disse vantene ,men vet ikke hvordan man gjør det eller hvilket program man skal bruke…

Så er det noen som kan hjelpe meg eller gi meg ett hint hvor jeg finner program som jeg kan bruke setter jeg stor pris på det…