tirsdag 28. desember 2010

Avsløring av julegave

Endelig kan man begynne å legge ut bilde av ene julegaven jeg laget i år.Christin ønsket seg en svart lue i julegave av meg…Hun er ingen stor strikker selv så da må man jo trå til å strikke til henne.

Svart er jo en fin farge . Bruker mye av det selv. Men det er en farge som kjedelig å strikke . Siden mønstret på en måte forsvinner. Derfor strikket jeg dem sammen med en diskre sølvtråd med mye svart i. Så hvis man ser litt ekstra nøye på luen vil man se at den skinner litt.

006

005

Glitter og Glitz Dove

 

Jeg har vel egentlig inngått en liten avtale med meg selv at jeg skal prøve å strikke/hekle/sy masse gaver frem over og legge de i en   gavekurv/eske . Så har jeg bare å titte ned i kurven etter gaver når det er bursdager fremover.

En av de første tingene som havner i kurven er Dove luen som du kan finne mønstret på HER . Men du må nok være medlem på Ravelry  for å komme inn på siden. Ett medlemskap der er absolutt anbefalt :)

021 Jeg har strikket luen på pinne nr 3 og 3.5 i Kauni sammen med en sølvtråd.  Derav navnet Glitter and Glitz DoveSyns etter vært som jeg strikket luen at den ble i det meste laget litt for “shiny” for meg , men klarte å roe det ned med å hekle en sirkel som jeg pyntet med en knapp i midten.

022Christin var så snill at hun stilte opp som lue modell for meg i dag.. Det er ikke enkelt å få tatt ett skikkelig bilde i tussmørket. Føler allikavel at jeg har fått frem fargen og mønstret på luen.

mandag 27. desember 2010

Før og romjuls prosjekt

 

De siste årene har jeg brukt å ha kjøpt inn garn og mønster for å ha ett egen lille (eller store) før jul og romjulsprosjekt. Men denne julen har jeg ikke hatt noen spesielle juleprosjekt gående… Ingenting  har vært så fristende å strikke.

Derfor har det blitt noen votter i det siste. Den første votten jeg strikket er Gyda votten fra Votteboken 2 . Strikket i Falk på pinne nr 2,5 og 3.

Denne har jeg bare strikket en av. Håper jeg blir ferdig med den andre også,men synes den var  kjedelig å strikke. Derfor begynte jeg ikke på den andre med en gang…Nok en UFO liggnede:)

015

Neste vott som jeg har strikket er fra samme bok og heter Birgers vott. Garnet som er brukt er Smart på pinne nr 3 og 3.5. Denne votten har mannen min fått.

011

Siste vott er Tilda Mitten som egentlig var tiltenkt til meg selv ,men siden jeg strikker  stramt  ble de alt for trange for meg. Jeg har strikket disse vottene på pinne nr 2.5 og brukt finull.

Disse vottene er egentlig ett mønster som har ligget gratis på nett ,men er nå dessverre tatt bort.

037

søndag 5. desember 2010

Symaskinen

 

har jeg tatt frem fra skapet og tørket støv av….

Og når symaskinen først var fremme kunne  jeg sy meg 2 nye kjoler.

Har lenge gått å siklet på alle de flotte hjertekjolene som finnes på nett, men aldri tatt meg råd til å bestille en til meg selv. Derfor bestilte jeg polarfleece og mønster fra Stoff og stil sånn at kunne  prøve å sy meg en kjole selv.

Dette er resultat og jeg vil si at jeg ble veldig fornøyd.

009  010

I halv mørket og graderstokken på –12 var det ikke så enkelt å være verken “modell ” eller fotograf.

 

029030