lørdag 27. mars 2010

Nightmare in green

 

har jeg valgt å kalle denne genseren….Har strikket på den siden i oktober 2009, og ble ENDELIG ferdig med den i går…Etter spreng strikking hele ettermiddagen og kvelden…

005Helt fra jeg skulle starte med raglanfellingen og flettingen  startet problemene…Fikk ikke flettingen til å til å stemme…

006

Fikk både hjelp fra ei vennine av meg og tillegg måtte jeg ringe Sandnesgarn…Etter samtalen med Sandnesgarn trudde jeg at jeg hadde løst problemet.Men den gang NEI…

Genseren har ligget godt gjømt i en pose siden jul…Har ikke orket å kikket på den en gang. Men i går da jeg fikk besøk av ei vennine tok vi MOT til oss å startet med flettingen. Men vi fikk verken raglanfellingen eller flettingen til å stemme så vi var bare nødt til å jukse oss frem.

003

Trur aldri jeg har møtt på en genser eller ett strikkeprosjekt som jeg har strevd så mye med. Genseren ble ett skikkelig “Nightmare in green”. Ett skikkelig hatobjekt. Det eneste som er nå er at den ser veldig liten ut og jeg har på følelsen at den kommer til å være for liten til han som skal få den.  Den ser så kort ut i lengden. . Det kan blir spennende nå mottakeren skal prøve den.

Men en ting jeg er sikker på er at jeg ALDRI kommer til å gjøre noe mere med den…Er den for liten så forblir den for liten…..

mandag 22. mars 2010

Prøver meg

 

på noe jeg ikke kan……

Alle blir vel litt “irritert” over folk som ikke klarer å sette mobiltelefonen sin på lydløs under møter , konferanser og seminarer. Hva er mer irriterende for en foreleser enn når telefoner begynner å ringe eller meldinger tikker inn midt under forelesningen??

Nå har Fagforbundet Finnmark gjort noe med det…. Så hver gang telefonen ringer eller meldinger tikker inn har vi måtte betale 50 kr  i bot. Pengene skal så “skjenkes” videre til SOS BARNEBYER. 

Pengene som vi har fått inn har tidligere blitt oppbevart i en kjedelig enkel hvit konvolutt. Men dette hadde sjefen lyst å gjøre noe med .Og siden hun vet jeg holder på med en del hobbyer “utfordret” hun meg til å lage en bøsse som vi kunne bruke til pengeinnsamlingen.

Så da måtte jeg jo prøve meg på noe som jeg ikke kan…..

002

Inspirasjonen fikk jeg av en “Bella Italia” isboks…Nydelig is og søt liten boks.

Så da var det bare å starte.

Limte ett nytt ark rundt boksen sånn at teksten på boksen ble skjult. Pyntet så boksen med litt blonder, blomster og glitter.

005

Jeg limte samme ark på lokket som det jeg har rundt boksen…Dette for å skape helhet på boksen.

Skjærte så hull i lokket for å få plass til å putte i  pengene. Der ble det også pyntet med blonde, blomster og glitter.

004

Avsluttet så med en takk til alle som bidrar med litt penger til SOS BARNEBYER.

Så skulle nå telefonen ringe under forelesnigene nå gjør det jo ingenting…Pengene går ihverfall til noe nytting:)

søndag 21. mars 2010

Designerspire, jeg????

 

Etter at jeg tegnet Liverpool mønstret som jeg har brukt på flere luer, trur jeg det vekket en liten designerspire inni meg:) En liten sådan:)

Restegarn er jo noe jeg har nok av. Stortsett er det ett nøste av hver farge så hva skal man lage av det?   Denne gangen ble valget ett par nye votter til meg selv.

001

Ville at vottene skulle få en liten “retro-stil” (usikker på om det er den riktige beskrivelsen).  De skulle ikke bli den helt “rene”  stilen.

006

Vrangvorden på  votten er inspirert av  Newfoundland mittens.  Ellers så ble votten til etterhvert som jeg strikket. Hadde ikke planlagt hvordan votten skulle se ut når jeg begynte. Men jeg synes at resulatet ble bra til slutt…

002

 

Pyntet votten til slutt med en liten heklet sirkel og en treknapp.

søndag 14. mars 2010

Garn og kaffe hører ikke sammen

 

Det har vært full avslapning her i heimen  hele helgen….Deilig har det vært .

Har heklet 2 sett med grytelapper(det ene settet er det tidligere skrevet om i bloggen), nålpute og en liten kurv siden i går.

006 Det gikk ufrivillig mye garn med til heklingen da jeg klarte å putte det ene nøste med garn i kaffekoppen min….

003

Og selvfølgelig var det masse kaffe med melk igjen i  koppen… Dermed var ett helt nøste ødelagt.

005 Leksen jeg lærte i dag var…IKKE ha kaffekoppen i nærheten av garnet:) 

lørdag 13. mars 2010

Jeg hekler …..

 

 

På pinnene har jeg flere prosjekter som krever at jeg enten har dagslys for at fargene går i ett med hverandre, eller at jeg sitter å følger med på mønstret hele tiden. Det kan bli litt slitsom i lengden så derfor trenger jeg noe som gjør at jeg blir raskt ferdig…

Så på noen timer har jeg gjort ferdig grytelapper…. Inspirert av Beas sine grytelapper.

007

mandag 8. mars 2010

Søt liten genser for han eller hennes

 

At jeg ikke hadde lært meg skikkelig å strikke når jeg jeg fikk barna mine angrer jeg veldig på nå…For så mye fint som finnes av mønster er helt utrolig. En hel verden å velge mellom. Men når det kommer til valg av strikke mønster så synes jeg nok at de gamle tradisjonelle mønstrene er de flotteste.

Og en genser som aldri går av mote er Marius –genseren.  Det er mye man kan gjøre med fargene for å ikke få den helt tradisjonell. Til denne har jeg valgt beige, offwhite og en blå-grønn farge. Synes fargene ble veldig delikat sammen.

marius 2 Jeg valgte å strikke den i disse fargene fordi jeg ikke vet hvem jeg har strikket genseren til ennå. Den vil jo både passe til en gutt eller en jente.  Er jo fint å ha en gave liggende hvis noen kjente skulle bli gravid ….

marius 1

  

Oppskriften til genseren fant jeg i ett gammelt hefte jeg har arvet fra mammaen min. Garnet jeg har brukt er Bambino ull på pinner nr 2.5 og 3 mm.

søndag 7. mars 2010

Søndags-kos

 

Når uværet herjer på utsiden er det godt å ha noe å holde på med.. Med Balder garn og pinne nr 8 går det jo raskt for to gode venniner å få strikket seg en ny lue.

 

thea tuva strikker

Og mens jentene strikker, tegner jeg nytt Liverpool mønster til lue... Var bare noen små endringer jeg måtte gjøre for å få mønstret til å stemme. Vil nok si meg fornøyd nå,men resultatet får man jo først se etter man har laget seg en “prøvelue”.

liverpool

onsdag 3. mars 2010

Flowers for you

 

Hjemlagede gaver er noe av det fineste man kan få og gi bort synes nå jeg….

Jeg prøver alltid å tenke igjennom hva personen liker og hva den evnt trenger…Ikke alltid man vet hva personene trenger ,men kan man jo ringe for å høre hva de ønsker seg. Det gjorde jeg denne gangen.009

Og bursdagbarnet trengte seg nye tøfler. Som sagt som gjort. Fant mønstret til tøflene her. Rask og enkelt tv -arbeid. Jeg har strikket de i Safir på pinne nr 3.5.

005

Pyntet tøflene med noen heklede blomster og knapper fra skrinet som jeg personlig synes “gjorde” hele tøffelen.