fredag 24. april 2009

Vinneren er…….

229

og om noen få dager vil det dukke opp en liten overraskelse i posten fra meg….

Trekningen ble gjennomført slik at jeg skrev alle navnene på lapper , la dem i en kurv og blandet dem…Gutten min var den heldige som fikk trekke vinneren som kaller seg Baddie.

Har ikke ennå klart å få 10 000 treff på bloggen min enda, men synes allikavel denne “konkurransen” har vært veldig koselig å arrangere.

Så tusen takk til alle dere som har lagt igjen kommentarer i bloggen min.

onsdag 22. april 2009

Overraskelse i posten:)

Bloggen min begynner å nærme seg 10 000 besøk og dette må jeg feire på min egen lille måte....Så jeg hadde tenkt at hvis dere som besøker bloggen har lyst på å være med på trekning av noe håndarbed jeg holder på med akkurat nå. Da kan dere legge igjen en kommentar under dette innlegget. Da vil får dere 1 lapp i kurven. Hvis dere kopierer bildet og legger det inn på bloggen deres og linker til meg får dere to lapper i kurven.
Trekning av "vinneren" er Fredag 24/4-2009 kl 20.00.
Lykke til:)

søndag 19. april 2009

Pescovegetarian Beret

Er vel egentlig ikke så kjempe inspirert om dagen når det gjelder strikking. Og da er det veldig greit å ha noe som går raskt å strikke.
Fant mønstret til denne lue hos ei finsk jente somhar lagt den ut på bloggen sin som gratis mønster som dere finner HER . Luen er strikket i fiskebeinsmønster som er lett å memorere siden det bare er 4 rader som hele tiden repeteres.... Så jeg vil nok kalle det ett perfekt Tv-prosjekt.

Garnet som jeg har brukt til denne luen er det som ble igjen av BongaBing luene mine...Siden jeg ikke hadde nok garn til på strikke luen i ei farge strikket jeg hver rapport i forskjellige farger og resultatet er jeg fornøyd med. Trur ikke jeg har en så fargerik lue i beholdnigen min, men en gang må bli den første:)
Heklet meg også en "rosett" eller hva jeg skal kalle den for å ha på luen...Den er festet med sikkerhetsnål så den kan taes av etter behov.....

lørdag 18. april 2009

BongaBing # 2

Da var enda ei BongaBing lue ferdig...Denne er også strikket i Fritidsgarn på pinne nr 6..
Er litt usikker på om jeg synes fargekombinasjonen på denne luen ble noe bra....Men den blir helt sikkert brukt uansett på en kald og storm full vinterdag...:)

fredag 17. april 2009

BongaBing Lue

Jeg har vært bortreist noen dager denne uken på et lite kurs gjennom jobben. Og det tok ikke lange tiden fra jeg hadde entret kurslokalet kom en "strikke-vennine" frem til meg for å vise meg en BillaBong lue hun hadde tatt bilde av og som hun hadde strikket en kopi av.
Hun sendte meg bilde på sms og når kurset var ferdig første dagen bar det rett ned på "coop`n" for å kjøpe garn...
Orginal luen var strikket i kjempe "knærsj" farger, men siden det ikke helt er meg valgte jeg noen litt mere nedtona farger.
Jeg strikket luen i litt mere "baggy" stil enn det orginal luen var.
BongaBing luen er strikket i Fritidsgarn på pinne nr 6.




mandag 13. april 2009

Sirdals-body

Da var nok en body ferdig. Oppskriften er den samme som jeg har brukt til Fana bodyen.
Denne gangen har jeg laget en bodyen etter Sirdal`s mønster. Mønstert er kjempe fint synes jeg ,men jeg er ikke fornøyd med sluttresultatet. Grunnen til det er at jeg glemte å felle til ermhullene på forstykket så halspartiet ble veldig vidt. Derfor har jeg sydd i en liten knapp foran for å trekke sammen "overskuddet" i halsen. Søtt nok ble det, men lite anvennelig for en liten baby.
Så denne bodyen tenker jeg blir dukken til datteren min.


torsdag 9. april 2009

Fana body og sokker

Var innom strikke butikken på mandagen bare for å kjenne litt på garn. Da jeg kom over mønster på Fana body som jeg falt pladask for. Jeg sto over fristelsen der og da ,men tirsdag var jeg engang til innom butikken med ei vennine og da havnet selvfølgelig oppskriftheftet Baby Klassisk nr 208 fra Dale og et nøste mørk brun (lys brun hadde jeg fra før)med Bambino ull i handlekurven min.



Jeg strikket bodyen og sokkene i størrelse 3-6 mnd, men trur sokkene ble i det minste laget. Og siden jeg ikke har mere garn igjen så får det bli med det....
Både bodyen og sokkene er strikket på pinne nr 2,5 i Bambino ull. Det gikk kjempe raskt å strikke bodyen . Et skikkelig kose prosjekt .
Fargene ble jeg veldig fornøyd med. Passer både til gutt og jenter.


Nå har jeg allerede en til body på pinnene, men denne blir i litt mere jentefarger:)


søndag 5. april 2009

Nåleputer

For noen uker siden var jeg innom bloggen moment og fikk øye på noen utrolig flotte nåleputer. Men siden jeg ikke er noen erfaren hekler har ikke jeg kunnet laget disse før jeg oppdaget at noen hadde laget oppskrift til dem og lagt dem ut på bloggen sin. Den første jeg fant oppskriften hos var i denne bloggen og siden fant jeg oppskriften i Vibbedille sin blogg . Jeg linker til dem begge siden jeg ikke er sikker på hvem som kom først med oppskriften:)

Ettersom jeg ikke er noen erfarnen hekler ble det mye prøving og feiling før jeg til slutt måtte ringe ei vennine før å få henne til og forklare meg hvordan man hekler en sirkel...Etter en kort samtale med min MENTOR gikk det opp et lys for meg. Og i løpet av kvelden hadde jeg heklet to ganske stilige nåleputer:)

onsdag 1. april 2009

Her og der tunika

I fjor i februar kjøpte jeg inn en masse Lerke garn til en tunika med tights som jeg skulle strikke til datteren min. Jeg startet aldri med tightsen så da har jeg hatt en masse Lerke garn liggende som jeg ikke har helt visst hva jeg skulle bruke til.
Etter litt gransking på nett og i forskjellige strikke hefter fant jeg fram til to forskjellige gensere som jeg har tatt utgangspunkt fratil denne tunikaen i forhold til maskeantall og felling. Jeg strikket tunikaen på pinne nr 3,5 og har brukt omtrent 8 nøster med garn.

Jentungen likte tunikaen veldig godt, så hun var mer enn villig(for en gangs skyld) modell...I dag kunne jeg bare velge og vrake i bilder av henne... Den ene posituren etter den andre kom frem på bildene. Det er på slike dager det er gøy å ta bilder...

Colour me happy

Da var enda et sjal ferdig til meg selv...Sjal dilla jeg. Ikke i det hele tatt.
Denne gangen har jeg heklet sjal i tynn alpakka og brukt 5 forskjellige farger. Lilla, lys rosa, lyng, petrol og lyse grønn. 3 farger har jeg brukt av reste garn, men måtte supplere med lys rosa og lys grønn.

Sjalet er super raskt å hekle. Og veldig greit å holde på med når jeg er gått lei av de andre prosjektene jeg har liggende.
Nyttårsforsetten mitt som var at jeg skulle få laget ferdig alle ufoene min har jeg forlengst klart å bryte...
Det er såå mye mer morro å starte på noe nytt....