onsdag 25. februar 2009

Ny lue til mannen

Når jeg reiser bort på møter og lignende synes jeg det er ganske greit å ha med seg ett strikke prosjekt som verken tar så stor plass i vesken eller noe som jeg trenger mønster til.
Denne gangen var det ei lue til mannen min som kom til på pinnene. En så kalt "skater-lue".


Mannen min var ikke så veldig villig til å stille som "modell" så på bildene er det guttungen på 11 år som "villig" stiller opp. Eneste jeg måtte love han var at han fikk seg lik lue bare i rosa farger....




fredag 20. februar 2009

Vintersett i Bris

Prøver å få brukt opp noe av garnet jeg har liggende...Denne gangen var det Bris som fikk fart å gå på.
Er vel egentlig ikke noen stor fan av Bris ettersom jeg synes det fliser seg veldig fort opp når man strikker med det... Men garnet er har veldig fine farger og farge overganger. Og det er veldig mykt å strikke med. Så kanksje man kan "øve" seg til å begynne å like det:-)


Denne gangen har jeg prøvd å designe ett nytt "vintersett" til snuppa vår.
Luen strikket jeg i spissbuemønster og den "baggy" stilen som alle går med nå. Denne luen passer både for små og store . Heklet en hvit rosett som jeg pyntet luen med, sydde også i en blå rose knapp i midten av rosetten.
Halstørklet er strikket ala "baktus" skjerfene,men økte og felte oftere enn i "orginal" mønstret.
Avrundet halstørklet med heklet hvit skjellkant i Pt2. Pulsvarmerne er strikket i rillestrikk og de også pyntet med heklet skjellkant.
Knyter/fester tørklet med roseknapp som er samme i luen.
Ble en litt romatisk stil over dette settet.


Vintersettet har vært utrolig raskt å strikke. Kjempe gøy å designe mitt eget. Kommer til å prøve flere ganger.


torsdag 19. februar 2009

Baby teppe

3 februar startet jeg på et pledd av restegarn.. Jeg var så sikker på at jeg hadde masse rubin garn liggende og jeg var klar for å få det bort fra garnkurvene: For så å fylle kurvene opp med ett mere ekslusivt garn..'
Men etter hvert som jeg heklet så jeg at jeg ikke hadde så utrolig mye garn og farger som gikk sammen. Så fra å tenke at dette skulle bli ett stort slumreteppe har det nå blitt ett lite babyteppe/vognteppe...
Teppet er laget litt uten mål og mening så jeg måtte få hjelp av ei vennine til å sette sammen rutene på best mulig måte.
Vi prøvde flere forskjellige sammensettniger ,men fant ut at denne var den beste ut fra fargene hvis jeg ville at det skulle bli et teppe.

Siden jeg er ferdig med små barn blir nok dette en gave etterhvert




onsdag 18. februar 2009

Scarf exchange

Endelig dukket skjerfet mitt opp i posten fra Scarf exchange vennen min på facebook..
Jeg var utrolig spent på hvordan det kom til å se ut da jeg åpnet pakken.....
Nysgjerrig om det var strikket, heklet eller sydd. Dette var noe vi selv fikk lov å bestemme når vi laget skjerfene .
Mitt er heklet i et utrolig mykt og deilig garn. Føles nesten som silke mot huden. Det er heklet i en kjempe fin grå farge og så har hun pyntet skjerfet med svart silkebånd
Jeg kan ikke annet enn å si at dette skjerfet er jeg superduper glad for....Synes det var kjempe lekkert. Gleder meg til å ta det i bruk.
Så morro å få noe man blir veldig fornøyd med...


Who is Line Andersen:)???

Da har jeg også strikket "look a like" lue som Line Andersen brukte under VM 2009.
Jeg satt å så på VM på tv da jeg oppdaget ei flott lue som en av reporterne hadde på seg.. Etter
innslaget sa jeg til mannen min at i løpet av morgen dagen ville det komme opp en tråd på hobbyboden ang mønster til denne luen.. Og det gjorde det.
Grunnen til at jeg har valgt å kalle den "who is Line Andersen " er at jeg ikke hadde peiling på hva denne reporteren het helt fram til tråden ble startet på hobbyboden:)

I tråden ble det spurt om noen visste hvor mønstret kom fra, men ingen hadde peiling. Så derfor var det flere av "hobbybodens- venner" som sendte mail til NRK for å få tak i mønstret.
Men det viste seg at luen var kjøpt på marked i Kina...
Lillerosin var ikke dårligere enn at hun lagde mønster til luen som hun delte med alle oss andre.....Som vi alle setter stor pris på...Tusen takk Lille Rosin:-)


"Look a like" luen strikket jeg i garnet "Sulka" på pinne nr 6. Noen endringer gjorde jeg siden jeg brukte annet garn og pinner......Jeg la opp 65 masker i vrangborden og økte med 30 masker når jeg begynte med mønsteret på luen...
Mønsteret var veldig enkelt så det var ett ypperlig tv arbeid. I løpet av noen timer var luen ferdig og klar til bruk.






Og som vanlig bruker jeg datteren min som modell derfor er luen i det største laget til henne.


mandag 16. februar 2009

Tuva`s hjerte tunika

I dag har det vært en forholdsvis rolig dag her hjemme. Med to syke barn og jeg selv som ikke er helt i form var det god tid til å gjøre ferdig en tunika jeg har hatt liggende en stund nå..

Mønster og stoff er kjøpt fra Stoffogstil. Jeg sydde overdelen på tunikaen i ett ganske "stretchy" bomullstoff og underdelen i 100 % bomull.
Hjertet klipte jeg av en tovet veske som jeg lagde for noen år siden ,men aldri har brukt...Nå kom den endelig til nytte.
Sydde hjertet på for hånd og dekorerte det med en liten perle-marmorknapp.
Båndet i livet sydde jeg av en "beige-rødt" blomstrete stoff som gav en liten kontrast på tunikaen.
Nederst på tunikaen har jeg sydd en liten kant som jeg har strikk gjennom slik at det ble en slags ballong formet tunika...
Nå gjenstår det bare å se om snuppa vil bruke den...Hun har jo på en måte vært med på syingen ettersom hun fikk bestemme lengden på overdelen og lengden på skjørtet:)
Hun har vært utrolig villig til å stille som "prøvedukke" mens jeg sydde. Og en veldig villig modell da jeg skulle ta bildene.



søndag 15. februar 2009

Red Passion

Jeg klarte liksom ikke helt å sette fra meg symaskinen etter vi var ferdig med syvaken i dag...Hadde starta med et skjort til 7 åringen min som jeg fikk lyst å gjøre ferdig før jeg satte bort maskinen.
Jeg hadde funnet fram mønster og stoff som jeg bestilte i fjor fra stoffogstil . Skjørtet er egentlig en miniskjørt som jeg valgte å gjøre noe lengere. Dette skjørtet når til litt under knærne..
Dekorerte skjørtet med silkebånd rundt . Og en blomst som jeg applikerte på og sydde i noen knapper midt på blomsten .
Knappene jeg har brukt her kommer fra mammas knappeskrin pluss noen ny innkjøpte.
Det ble en slags retrostil over skjørtet noe som jeg er veldig glad for.





Syvake

Da var "syvaks-helgen" ferdig for denne gang....En gjeng på 8 "jenter" møttes på fredag for å tilbringe omtrent hele helgen sammen og foran symaskinen. Det ble sydd mye flott av både erfarne "sy-mestre" og oss som ikke er fullt så dreven (jeg går under denne kategorien).... Hvis man hadde tid å kikke litt opp fra maskinen og ut i rommet kunne man se ett par av jentene (stortsett meg og ei til) som både svettet og sa noen salige gloser inni mellom syingen. Jeg har vel funnet ut at det passer nok ikke for meg å være veldig pirkente. Det ligger vel litt mere til meg at jeg kan "jukse" litt hvis jeg står fast eller har gjort noe galt med det jeg holder på med...Og det ser det ikke ut for å være mye rom på når det kommer til lappeteknikk...Men jeg skal ikke gi meg ennå...Øvelse gjør mester
Det ble produsert alt i fra grytekluter,grillvott, setetrekk, bilder, påskekyllinger og duker av oss jenter.

Når vi ikke satt foran symaskinen var det maten som var i fokus....Ost, kjeks og rødvin på fredag.

Starta lørdagsmorgenen med rykende ferske rundstykker og masse godt pålegg. Marsipankake ble det også til kaffen
Og hjemmelagd lasagne til kvelds ( den fikk ikke jeg smakt siden jeg tok tidlig kveld,men fikk høre at den smakte nydelig )

Søndag møttes dem til frokost før de satte i gang med siste innspurt i syingen:o)

Kjempe koselig helg:o)

tirsdag 10. februar 2009

Kitten mohair sjal

Restegarnet mitt får fart å gå på...Denne gangen til et sjal i Kitten Mohair . Brukte hekle pinne nr 3,5. Gikk ca 1 1/2 nøste til dette prosjektet.
Jeg har alltid syns at Kitten Mohair er veldig stivt å strikke med.. Men det gik helt greit å hekle med. Føltes ikke så stivt da.
Sjalet ble ikke så stort, passe til datteren min på 7 år. Vi får se om hun får det eller om det blir lagt til siden for å gi bort i gave.





Lunsj

Da var det fjorten dager siden sist jeg hadde jentelunsjen vår.....Som regel starter forberedelsene noe dager i forveien for finne noen nye spennede matoppskrifter å lage. Uten å måtte handle inn så alt for mye. Så i dag fikk Elisabeth og datteren servert Pastasalat med pesto.
Vi begge er stor fan av pesto så den smaken slår aldri feil:o)
Salaten er etter fri fantasi....brukte stort sett av det jeg hadde her hjemme.



I salaten hadde jeg:
Isbergsalat
Paprika
Agurk
Løk (ville helst hatt purre, men hadde ikke hjemme)
Svarte oliven
Fetaost med chili
Ristet nøtter og gresskarkjerner
Skinke
Pasta

Dressing lagde jeg av rømme og pesto i som jeg blandet i pastaen etter den var kokt.
Krutonger med persille og hvitløk som toppings


Dessert er jo noe som alltid hører til lunsjene vår... Våres lille "must have".
Mandelkake med peanøttsjokolade ble en fin avslutning på en koselig lunsj.
Oppskriften til denne kaken finner man på den alltid fristende siden Detsøteliv



søndag 8. februar 2009

Rosa sjal bare til meg

Da var jeg ferdig med mitt første heklede sjal....Vært kjempe gøy å hekle . Det tok meg 2 dager, men da med ganske mange timer hekling hver dag. Jeg har vel kanskje "spreng" heklet litt. Men bare fordi jeg har vært sååå spent på sluttresultatet.
Det har vært en flott avveksling fra strikking. Trur nok jeg kommer til å hekle flere av disse sjalene,men kanskje da med litt tykkere heklenål og noe tykkere garn.
Dette sjaler er heklet i Evilla på pinne nr 2,5.
Jeg ble kjempe fornøyd med det...Flotte farger og fin overgang mellom fargene:o)
Gleder meg til å begynne å bruke det....

lørdag 7. februar 2009

Hekta jeg ja:o)

Når skal jeg egentlig bli ferdig med noen av strikke "objektene" som jeg har liggende siden jeg hele tiden starter med noe nytt ?

Jeg har hatt liggende ett Evilla nøste siden tidlig i høst som ble kjøpt inn for å strikke meg ett nytt sjal. Jeg har startet på mange forskjellige sjal ,men de er blitt rekt opp i samme farten siden jeg ikke blir helt fornøyd.
Det er ikke så lett å få tak i Evilla garn her på hjemplassen så jeg har spikket og spart på det ene jeg har...Det må jo bli brukt til det "perfekte" prosjektet:-) Og det trur jeg at jeg startet med i går...For første gang skal jeg HEKLE meg ett sjal:-)
Jeg har aldri heklet noe annet enn små picotkanter rundt strikkeplagg , noen pynte blomster og selvfølgelig rutene som jeg holder på å lage pledd av.
Ikke kan jeg betegnelsene innen hekling heller så det er mye prøving og feiling før det blir bra.

Så dette sjalet blir ett nytt og spennende prosjekt... Har også lovet meg selv at jeg skal holde meg fokusert på dette nå...Skal få gjort det ferdig før jeg går over på noe annet...
Kjempe gøy å hekle...Er nok blitt litt hekta på hekling:o)



onsdag 4. februar 2009

First one ever......:o)

I dag fikk jeg min første award ever...Denne fikk jeg fra Gulltann som har en blogg som heter http://gulltannogpus.blogspot.com/ . Bloggen er absolutt verdt ett besøk:o)
Tusen takk....


Regler for denne awarden er:
1. Vinneren kan kopiere denne logogen til hans/hennes side
2. Lag en link til han/henne du fikk awarden fra.
3. Nominer minst 7 andre blogger.
4. Lag linker til disse bloggene på bloggen din.
5. Legg igjen beskjed på bloggene til de nominerte.



Jeg gir denne awarden videre til Elisabeth , Elisabeths-verden og Gurimalla

Dette er kanskje ikke akkurat 7 nominerte, men bedre enn ingen...

tirsdag 3. februar 2009

Det var en gang

da jeg strikket ferdig prosjektet jeg holdt på med før jeg startet på et nytt.Men den tid er forlengs borte.
Nå ligger det stortsett bare uferdige strikkeprosjekter rundt i huset...populært kalt ufoer.
Jeg har jo innsett at viktigheten med å ha et strikke prosjekt liggende i umiddelbar nærhet hvis man formodningen må skifte sitte plass:-)

Så nå for tiden holder jeg på med:

*Russelester
*Færøyske votter
*Kjole (skal være ferdig til 17 mai)
*Selbuvotter
*Levina sjal ( usikker om dette blir ferdig ettersom jeg er fri for garn. Og ikke finner riktig farge igjen...Men har kvaler med å rekke det opp siden jeg er nesten ferdig)
*Rillestrikket pledd
*Baktus skjerf
*Headover
*Mitered Mittens (trur ikke disse blir ferdige. Ettersom jeg strikker dem i et ubrukelig garn)
*Heklet pledd. (Pleddet startet jeg med i går ..Ingen mål og mening med verken farge valg eller størrelse. Skal bare bruke restegarn og helst av sparkjøp opplaget mitt)


Og for hver dag som går ser jeg nye spennede strikkehefter eller oppskrifter på nett som legger seg på netthinnen . Og etterhvert tømmer pengboken:o)