lørdag 31. januar 2009

Prinsesse på ball

Et nytt stitchery bilde til prinsessen eller lille divaen i huset...:o) Ballkjoler ala Askepott og sko.
Rammen rundt bildet er stoff med roser som jeg fikk hos min hemmelige venn på hobbyboden for ca 2 år siden:-)
Jeg pyntet bildet med noen gamle knapper som jeg har fått fra mammas knappesamling.
Og til oppheng fant jeg frem en tre kleshenger som jeg malte og pyntet
i 1989, altså 20 år siden...Da jeg var 13 år gammel.







tirsdag 27. januar 2009

Pai og daimkaker

I dag var det min tur å ha den "ukentlige" lunsjen når jeg og en vennine møtes over litt god mat og strikking.
Så i dag fikk Elisabeth og lille prinsessa hennes servert Middelshavspai hos meg. Og siden det er første gang jeg laget denne paien var jeg spent på resultatet. En liten vri på oppskriften var at jeg brukte soltørkete tomater i fyllet og fetaost som ligger i olje. Det ble masse smak på paien ennå jeg var forsiktig med kryddret
En kjempe god pai som jeg sikkert kommer til å lage flere ganger....


Til "dessert" hadde jeg laget daimkaker fra http://www.detsoteliv.no/ . Kakene ble veldig porrøs og minnet meg masse om "Serinakaker". Og siden jeg ikke er noen stor fan av Serinakake falt ikke disse helt i smak hos meg. Men trur gjestene likte dem, iallefall 2 åringen:o)

søndag 25. januar 2009

Færøyene varmer hender og Russland varmer føttene

Trur dere ikke jeg klarte å miste vottene mine forige helg da jeg skulle reise til Alta med fly...Måtte mellom lande i Vadsø og vente på fly videre der fra.
Og da jeg skulle gå inn på flyet igjen glemte jeg jo selvfølgelig vottene mine på bordet ...Dette merket jeg ikke før jeg skulle ta vottene på meg på veien ut av flyet i Alta...
Kald på hendene var jeg bare nødt til å kjøpe meg nye votter...Så nå er jeg den stolte eier av strikka votter i 100 % acryl fra kappahl til hele 20 kr .

Da jeg reiste hjem spurte jeg om noen hadde levert inn vottene mine. Men det var det ikke..... Så nå er det sikkert noen i Finnmark eller omegn som er den stolte eieren av hjemmestrikkete "selbu-inspirerte" votter i 100 % ull....Håper de ikke fryser på hendene:o)

Og siden jeg nå "mangler" ett par votter hadde jeg jo en god unnskyldning for å stikke innom garnbutikken for å kjøpe garn og oppskrift på et par nye.... Valget falt på en oppskrift på votter fra Færøyene...
I tillegg så synes gubben at det er på tide jeg strikker noe til han også.
Han har to ting på ønske listen . Ett par nye sokker og fiskelue...
Sokkene har jeg startet på....Russelester i to forskjellige brun farger....
Fiskeluen må han vente litt med...Jeg mener jo at det ikke er noe stress siden isfiske ikke starter før om en måned eller noe sånt:o) Men han etterlyser den hver gang jeg setter meg ned med strikkingen så det er vel på tide at jeg begynner snart...




torsdag 15. januar 2009

Verdens beste nabo

Hvem har det? Jo , Jeg....
I går kom naboen hjem fra Island og gjett hva han hadde med seg hjem i baggen... Fire store hesper/nøster med garn som er lett spunnet.
Jeg hadde jo nevnt til han at jeg han ville få verdens lykkeligste nabo hvis han hadde garn med seg fra Island....Og han var ikke dårligere enn han ringte meg der fra og spurte hvor mye og hvilke farger jeg skulle ha....
Og her ser dere resultatet av garn kjøpet:-)
Nå spørs det bare om jeg finner meg ett strikke prosjekt. Blir vel liggende i skapet og tatt av og til ut for å lukte og kjenne på det...:-) Jeg har tildenser til å bli litt "kjiip" når det kommer til det " ekslusive" garnet. Ingen prosjekter er bra nok:o)

onsdag 14. januar 2009

Pink

Da har restegarns kurven med bomullsgarn blitt litt mindre....Tre ferdig strikkede kjøkkenkluter er blitt til....Strikket i rillestrikk, dobbe og enkel perlestrikk på pinne nr 4.5 . Enkle , men allikavel ganske dekorativt ved kjøkkenbenken.

tirsdag 13. januar 2009

Lue til meg

Har vært litt ego i det siste siden jeg bare har strikket til meg selv:o)
Begynte i helgen på denne lua i Sulka garn som jeg har fått i bursdagsgave...Ett helt nydelig garn å strikke i...Garnet er utrolig mykt og deilig. Trur nok den vil varme godt.
Mønstret til luen fant jeg inne på Ravelry og er en av mange mønstre som jeg har lagt til på favoritter der inne...
Jeg valgte å strikke luen på pinne nr 6 og 7....Ble veldig fin passform.



mandag 12. januar 2009

Gave til meg selv

Synes det var på tide å "freshe"opp litt på kjøkkenet igjen...Så i dag har jeg strikket meg to nye kjøkkenkluter i dobbel mandarin petit på pinne nr4. Det finnes ingenting bedre enn hjemmestrikket kluter...Kjempe dekorativt. Jeg synes heller ikke de blir så fort "sur" som de kjøpte klutene blir.


Den svarte er strikket i perle strikk og den rosa og lilla kluten er en Ballband klut som jeg har strikket flere av før.....
Kjempe gode kluter å bruke...Anbefales sterkt:-)

Mønstret til ballband klutene finner dere HER

søndag 11. januar 2009

Dilla på "Thermis"...not me

Trudde det aldri skulle skje meg, men jeg må innrømme at jeg ble litt revet med i denne "Thermis dillen" som er på hobbyboden om dagen...Den eneste forskjellen med meg er at jeg IKKE er av dem som kommer til å strikke flere av disse.
Det var jo et raskt og ganske lett prosjekt, men noe mer kjedelig å strikke er det lenge siden jeg har vært bort i. Så dette er nok den eneste "thermisen" som er på strikke pinnene min i år:-)


torsdag 8. januar 2009

Lerke

Tenk nå er det nesten 1 år siden jeg begynte å strikke på denne tunikaen......Noen strikkeprosjekter blir man bare lei av og aldri får gjort ferdig
Har flere ganger tatt den fram for å gjøre den ferdig , men har liksom ikke hatt ånden over meg og i tillegg har det vært så mange andre prosjekt gående at denne har vært for kjedelig til å gjøre ferdig.....
Vi har startet med nytt år og alle har jo sine små eller store nyttårsforsetter .Så mitt forsett er Å PRØVE å få gjort ferdig alle ufoène jeg har liggende.....
Jeg startet med å gjøre ferdig denne lerke tunikaen med at jeg droppet å strikke ermene og strikket heller 3 riller rundt hals og armhull i samme farge som nederst på tunikaen. Fort og enkelt løsning , men allikavel synes jeg at den ble bra.

Jentungen min er ikke lengere så villig til å stille opp som "modell"...Hun synes vel egentlig at det er blitt en pest og en plage, så bildene blir så som så med......
Hun puster bare tungt når jeg tar frem kamera og sier" huff, må jeg bli tatt bilde av igjen...og så legge det på nett :o)


tirsdag 6. januar 2009

Uværet hærjer ennå

Veiene er stengt, ingen fly kommer hit heller ingen hurtigrute som legger til kaien...Vil vel si at vi mere eller mindre er innestengt... Fri for melk og andre varer er det også blitt ettersom ingen biler har kunnet kommet over fjellet for å levere varer til butikkene....
På radioen i dag ble foreldrene oppfordret til å holde ungene hjemme fra skolen. Det er lenge siden vi har opplevd et slikt dårlig vær .

Som dere ser på bildene har ungene vært ute i et lite opphold for å både få ut litt energi og så var de så snill å måkke frem vinduene. det har vært snø helt opp til taket, men det hadde de fått bort før jeg fikk tatt bildene. Men dere kan jo se en liten smake bit av hvordan det er her nå:o)

mandag 5. januar 2009

Retro

Da var genseren til snupsa mi endelig ferdig strikket og montert.....La opp i oktober og ble først ferdig før i dag...
Det var jo sååå mange julegaver som bare måtte gjøres klar før jeg kunne gjøre genseren ferdig derfor ble den lagt til siden......Men i dag endelig kan jeg si meg ferdig med enda et prosjekt:o) Å, jeg er så klar for å begynne på ett nytt.....
Tru hva det blir????
Den som venter får se!!!!

Synes fargene ble utrolig flotte sammen. Veldig glad for at jeg valgte disse . Var litt redd for at det svarte kunne bli for"hardt" til jentungen....Men hun ble veldig flott i genseren.
Hun var ingen villig modell i dag så det skrytebilde får komme etterhvert.

Mønstret er fra Dalegarn sitt Retrohefte...
Strikket genseren i pinne nr 3 1/2 og pinne nr 4

søndag 4. januar 2009

Baby in Pink

Da var Nøstebarndressen avlevert til lille Emilie .
Mens uværet herjet på utsiden nå i julen har jeg koset meg med å strikke
Dressen er strikket i Askeladen lammeull i rosa og lyng på pinne nr 4 og 4,5

Nå i vinter kommer den til å bli brukt mest so, en "varmedress" for å ha under bobleklærne .
Lue til dressen er på pinnene så den vil hun få etterhvert pluss litt annet tilbehør...Men siden mammaen var veldig spent på dressen fikk hun den med seg hjem i dag :-)

Da får vi håpe dressen vil holde Emilie god og varm.

lørdag 3. januar 2009

Wham bam.....

thank you lamb,
heter denne halsen som jeg har strikket til min "ukjente venn " i USA som også er med på 1st annual scarf exchange på facebook....Siden jeg i utgangspunktet visste veldig lite om min ukjente venn Laura sendte jeg henne en liten hilsen gjennom facebook der jeg spurte henne noen enkle spørsmål.....fikk da vite at hun bor på en veldig kald plass der det kan bli opptil minus 40 grader. Så da måtte jeg jo finne et skjerf eller hals som var brukelig i den kulden. Og selvfølgelig fant jeg mønstret på Ravelry .
Wham bam halsen strikket jeg i i dobbelt Julia garn på pinne nr 8 .
Har brukt blått garn og blå-lilla melert garn. Jeg strikket litt tilfeldige striper inn som gav en ganske fin effekt på halsen. Heklet også en blomst i kitten mohair til pynt på halsen.

Den ble veldig god og myk så jeg vurderer sterkt på om jeg skal strikke en slik til meg selv også etterhvert

fredag 2. januar 2009

Mens uværet raser

Når uværet raser og man verken ser ut vinduene her hjemme og det ikke er ute vær.... Hva gjør man da????
Jo, da tar jeg frem strikkingen og koser meg med den....Strikking får meg til å glemme uværet så jeg kan nok kalle det min lille meditasjons måte:-)
Denne gangen er det nøstebarn- dress jeg koser meg med. Jeg strikker den i størrelse i str 6-12 mnd og den er til ei lita prinsesse som heter Emilie.