tirsdag 30. desember 2008

Happy bithday to us

I går var det akkurat 7 år siden jeg fikk verdens fineste bursdagspresang.... Datteren min ble tatt med keisersnitt kl 11.10 en lørdagsformiddag:-)

Så 5 juledag hvert år er det 2 bursdager her i huset:-)
Som regel har vi feiret barnebursdagen før de avslutter skolen før jul. Så i går var det feiring sammen med noen barn og voksne.....Her var det folk fra kl 14 helt til kl 2130 i går...Kjempe koselig markering av dagene våre..
Mange flotte gaver fikk både jeg og snuppa vår.....Men jeg har lyst å vise dere oppbevaringsboksen og et lerretbilde som vi gav til 7 åringen.
Som vanlig finner man så mangt på nettet så for en tid tilbake fant jeg nettbuttikken Blafre og falt selfølgelig pladask for produktene deres....Rommet til snuppa vår var akkurat nyoppusset og jeg var ute etter noe nytt til veggen hennes. Og da jeg kom over Blafredesign var jeg snar å bestille bursdagsgave til jenta vår....Visste at bilde ville passe perfekt på rommet hennes:o)

Pakken ble raskt levert. Men da jeg kikket på boksen var den blitt litt ripete på lokket . Jeg ringte Blafredesign og rundt en uke etterpå hadde jeg ny boks i posten pluss en bursdagskalender(som jeg fikk ekstra). Sist ,men ikke minst fikk jeg beholde den første boksen....
Snakk om god service. Blir nok ikke siste gang jeg handler hos dem....tenker jeg skal bestille ett bilde til for å ha på veggen etterhvert...

fredag 26. desember 2008

Piratvotter en gang til

I 1 år nå har kameraten til gutten min gått rundt å ønsket seg rosa og svarte votter hos meg...Så i år måtte jeg jo strikke han ett par i julegave....De er blitt strikket i smug og gjemt unna når han har vært her på besøk. Derfor tok de litt lengere tid å strikke enn normalt....Så på julaften i 12 tiden var de ferdig montert og dampet.... Siden mottakeren hadde stor misstanke om at det var votter han kom til å få fra oss i julegave måtte jeg prøve å "kamuflere" innpakkingen med noe hardt ...Derfor fikk han snickers og flere poser med "kool aid" også hos oss. (Han syns kool-aid var kjempe godt, så de sulle han spare til bursdagen sin).
Det var en fornøyd mottaker som kom innom på besøk første juledag, med ny vottene på:-)

Jeg trur nok disse blir de siste pirat vottene jeg kommer til å strikke på en stund, ettersom jeg har strikket noen par.....Kjenner at jeg er veldig lei av mønstret så det er nok åpå tide å finne et annet vottemønster .

Vottene er strikket på pinne nr 3 og 3 1/2 med Mor Aase



torsdag 25. desember 2008

Julaften



Da var julaften overstått. Ribbe, medisterkaker, sossiser, julepølse, pinnekjøtt og tilbehør ble nydt når sølvguttene sang julen inn.....
I år inviterte vi ei vennine og hennes to barn til å tilbringe julaften sammen med oss. Hun har en gang før feiret sammen med oss, det var da hun gikk gravid med gutten sin som nå er blir 6 i januar. Da kunne hun ikke reise hjem til sine foreldre på Senja siden hun gikk høygravid...Denne gangen pga skyhøye flybillettpriser.... Det var utrolig koselig å ha de her igjen.
Det var fire spente barn som åpnet gaver i går......det var pakker i fra nissen i det brune huset, Vågan nissen, Finnmarks nissen og mange mange andre flotte pakker.
På bildene ovenfor kan dere se på første bildet når gutten min åpner julegaven fra oss. I den fikk fikk han ipod touch. Jubelen var høy lytt og sofaen måtte tåle litt røff behandling i form av hopping.....Bildet i midten er av spente unger foran juletreet....Fra venstre på bildet er gutten min, så er det venninen min sine flotte barn og helt til høyre er snuppa våres....
Det siste bildet er når jentungen åpner Nintendo Ds sin....Hoppende glad ble hun av å ha fått like DS som venninen sin. "Jiiipiii, ropte hun , jeg har også fått en ES" :-)
Vi var slitne alle mann etter en flott kveld i ett fint selskap.......
Med dette ønsker jeg dere alle en strålende jul

onsdag 24. desember 2008

Lille julaften


Da har jula endelig kommet til detter huset også....Seint i går kveld var jeg ferdig med pyntingen til jul. Som vanlig er vi kjempe sliten når kvelden kommer etter all vask, rydding og pynting.....Men jeg klarer liksom ikke å starte tidligere for "stresset" på lillejulaften hører liksom med:-)
Fikk roet ned med julegrøt med mandel og spekemat. Mandelen fikk snuppa og hun ble overrekket en marsipangris.
Kvelden ble avsluttet med strømpe på sengene og to veldig overivrige og spente barn.....
Julaften`s morgenen starter med julebrød, hjemmlaget kjøttrull og masse annet godt pålegg og selvfølgelig varm sjokolade....
Alt dette før "tre nøtter til Askepott"
(Bildene er fra noen detaljer i julehuset vårt)

lørdag 20. desember 2008

Blafre

For noen uker siden kom jeg over en blogg som heter blafrebloggen som jeg falt helt for....i tillegg har de en nettbuttikk som heter Blafredesign som selger alt fra oppbevaringsbokser, julekort, lerretbilder, drikkeflasker med mere......Ingrif Erøy som designeren heter lager også flotte invitasjoner som dere ser på bildet ovenfor....Nå vil hun i tilegg komme med flere flotte nye design på invitasjonene....Jeg gleder meg:-)

Jeg har handlet bilde og oppbevaringboks til datteren min i bursdagsgave som fyller 7 år i romjulen. Bildet av det kommer da siden jeg ikke vil avsløre noe før dagen er der....Men jeg er super førnøyd med begge delene.


torsdag 18. desember 2008

Lefsebaking


I dag har jeg og ei vennine laget tynnlefser, 40 stk..
Dette var vårt andre forsøk på egen hånd for oss begge. Jeg føler liksom vi hadde mere dreisen over både kjevlingen og stekingen i år enn vi hadde i fjor til jul.
Baksten gikk kjempe greit. Veldig koselig å være to stykker når vi gjør noe vi begge føler vi ikke helt mestrer. Godt å ha en å spørre hvordan vi gjorde det sist:-)
Nå gjenstår bare smøringen og smakingen :-)

Vi laget to forskjellige typer; Mammas sine hemmelige bløtefrie lefser, og Elisabeth`s gammeltante Emmas bondelefser.



tirsdag 16. desember 2008

Lunsj

I dag har jeg koset meg skikkelig....
Jeg har hørt på på julemusikk og pakket inn julegaver....
Veldig koselig. Fikk tilbake litt av julestemningen som jeg har savnet.

Siden snuppa våres har bursdag midt i romjulen og stortsett alle stresser fra det ene juleselskapet til det andre skal vi feire bursdagen hennes sammen med ei vennine i dag. Så i går lagde jeg risboller, handlet snop og brus til feiringen i dag sammen med den andre mammaen.-)
Og så hadde jeg ansvaret for å lage pizza. Så i dag har jeg laget nesten 60 minipizza. Vi får håpe det holder....
Jeg har jo måtte prøvesmake dem. Lagde meg en skikkelig koselig lunsjpause med ei god bok(Hehe, bag of fun bok,Litt hjernedødbok. Men greit tidsfordriv av og til) levende lys minipizza og en kopp kaffe(ser på bildet at jeg ikke hadde slått oppi kaffe enda)....

mandag 15. desember 2008

Nissefar

Endelig ferdig med tidenes kjedeligste prosjekt......Kanskje jeg synes det siden jeg ikke er noe stor fan av disse fagstrikknissene. Synes vel egentlig at de ser litt merkelig ut:o)

Men i mangle på julegaveideer så tenkte jeg at jeg fikk prøve meg på en nisse.

I stor tro på meg selv gikk jeg hen å kjøpte to sittende nisser og en kjempenisse som skal stå...Jeg kjøpte garn til en nisse for jeg har jo liggende endel garn som jeg kunne bruke til de to andre.

Slutten av november mnd starta jeg på nissen. La opp til å strikke til kjempenissen, men jeg tovet buksen alt for hardt i maskinen så den ble bare passe til sittende nissen.....Siden jeg ikke hadde mønster til sittende nissen ble oppskriften til jakken og skjerfet improvisert. Strømpene , vottene og luen er strikket etter mønster fra Fagstrikk . Nå som nissen er ferdig er jeg fornøyd med den. Det er mamma og pappa som får den i julegave og jeg regner med de blir fornøyd...



De to resterende nissene jeg har skal få bli liggende til en annen jul for jeg er ikke inspirert til å strikke klær til de:-)


fredag 12. desember 2008

Julelunsj og Chips

Siden det har vært den årlige julelunsjen på jobben ble det bare noe kjempe enkelt til middag i dag for ungene ...eller guttungen og en kompis (min gutt er i grå genser) Snuppa spiste hos ei vennine....
Pommes frites på menyen i dag. .Men guttene var kjempe fornøyd de:-)

Julelunsjen er for alle som jobber i helse...Vi betaler en liten egen andel og så møtes vi på hotellet for å spise. Maten blir servert fra kl 12 (derav navnet) og varer helt til rundt kl 1800. Slik kan alle som jobber enten det er dag eller aften vakt ha mulighet til å spise....Kjempe koselig , med masse god mat.
Det er et veldig populært tiltak som miljøgruppa på helse står bak....Enkelte tar ikke kveld for langt ut på natten....:-) Noe som kanskje fører til litt hodepine som "dessert"

onsdag 10. desember 2008

Skumring og Bomull

(En liten detalj fra veggen til snuppa) En knapp måned siden pusset vi opp begge rommene til ungene....Lovte jo da at jeg skulle legge ut bilder her på bloggen av rommene, men siden fotoapparatet ikke virket lengere måtte jeg bare vente med å ta bilder til jeg fikk ny kamera....
Fotoapparatet kom i posten i går så nå har jeg fått tatt noen skryte bilder......I denne omgangen er det bare bilder av snuppa sitt rom dere får se...For guttungen sitt rom er invadert av noen kompiser så der er det forbundt å ta bilder nå:-)

Rommet er malt i fargen Skumring og list verket er malt i fargen Bomull....
Vi kjøpte ny seng i hvit smijern til snuppa våres siden den forige sengen hun hadde var skikkelig glamour rosa...Hun var også på tur til å vokse ut av den så da passet det godt å kjøpe henne ny.. I tillegg malte jeg skrivebordet, bokhyllen og tvbenken hennes i bomullshvit.


Vi valgte å male rommet i lyse farger . Så kan jeg heller pynte rommet hennes med mye farger...
Sengeteppet som ligger på sengen er noe jeg sydde på skolen i 8-9 klasse ....
Det var ganske gøy å hente det fram slik at snuppa våres kunne begynne å bruke det. Hun er veldig flink å legge det på før hun stabler seg ned på skolen hver morgen .


Noen vegger på rommet er det litt lite pynt på, men jeg har fått bilde fra blafredesign som hun skal få i bursdag presang hos oss i romjulen.... Vi skal også få satt opp noen hyller på veggen etterhvert.....
Men alt i alt er vi veldig fornøyd med rommet....Og det trur jeg snuppa våres også er:-)




tirsdag 9. desember 2008

Se hva jeg har fått:-)

Nå er det endelig kommet.....Mitt nye fotoapparat..Ett Olympus fe-370 . Jeg har temmelig lei av å være uten kamera, men det har liksom ikke vært på prioriterings listen min. For det bruker jo å koste en del hvis man vil ha et godt kamera. Men dette kamera har jeg ikke betalt noe som helst for:-)Det har jeg fått av Fagforbundet siden jeg har vervet en del nye medlemmer.....Skal tru jeg er fornøyd:-)
Endelig kan jeg få tatt bra bilder siden jeg den siste tiden bare har kunnet ta bilder i dagslys pga jeg har brukt mobil telefonen min som fotoapparat.... Og da har ikke bildene blitt særlig bra....Men nå skal det bli andre "boller"... Skal tru jeg gleder meg til å få tatt i bruk kamera:-)
Kanskje det blir fart i bloggingen min igjen. Har ikke vært særlig gøy å legge ut bildene mine i bloggen da de ikke har vært noe bra kvalitet på dem. Sikkert mye jeg må sette meg inn i når det gjelder funksjoner på kamera,men det kan jeg jo ta etterhvert som jeg bruker det. Siden lesing av bruksanvisninger ikke ligger helt til meg:0)


mandag 1. desember 2008

Rica Dyreparken Hotell

Tenkte jeg ville bare dele med dere hvor jeg oppholder meg om dagen....
Jeg er for tiden i Kristiansand på Ledersamling og vi bor på selveste Rica Dyreparken Hotell
Her skal jeg være en uke.....Det skal være utflukter på dagen og på kvelden så denne uken kan bli veldig spennende:-)
Bilder fra hotellet er lånt fra Dyreparken.no