onsdag 29. oktober 2008

Middags tips


Wok med kylling
Stek ca 700 gr kylling som er kuttet i biter
Ha i oppkuttet og wok grønnsakene raskt i pannen
Bruk feks:
Paprika
Sukkererter
Aspargesbønner
Minimais
Purre
Brokkoli
Saft av 1/2 lime
2-4 ts currypaste
1 boks kokosmelk
1 lykkingbuljong terning haes i sausen
Serveres med ris

søndag 26. oktober 2008

Lue, votter og tøffler

Ja, hva skal jeg si. Disse vottene har dere sett flere ganger i bloggen min. Strikket på pinne nr 5.5 i fritidsgarn. Etter oppskrift fra Allers julemagasin.
De var strikket for å passe en mannehånd, men ble passe til meg.
Siden jeg hadde tovet de forige 2 ganger på 4o grader tok jeg sjansen på å tove disse på 60 grader 1 gang. Men det skulle vise seg å bli "katastrofalt"...:-)
De ble litt mindre enn planlagt, men de holdt mykheten sin så det er egentlig ingen stor krise.
Så har jeg strikket noe tøffler også i ullteppegarn på pinne nr 5.5. Oppskrift fant jeg i Alt om julen 2006. Det ene paret er i størrelse 6-7 år og de andre 10 -12 år..



Jeg ville ikke tove dem alt for mye siden jeg har inntrykk at da mister ullteppegarnet noe av "mykheten" sin og blir alt for stiv.
Tøfflene er så pass myk at de kan godt brukes som tykke lester eller ladder for å ha inne i scootersko. Disse skal jeg selge på julemessen her, men når messen er ferdig tenkte jeg at jeg må strikke slike til ungene mine også siden de er mye på fjellturer på vinteren med scooteren. Og da er det godt å holde seg god og varm på beina...



Skater lue av reste garn, 2 rett og 2 vrang...Strikket i safir på pinne nr 3.5. Passe til en 5 åring. Snuppa på bildet er snart 7 år så luen ble litt kort og trang til henne. Skal også selges på julemessen.

torsdag 23. oktober 2008

Mere votter

Her kommmer det flere tova votter fra meg. Er skikkelig votte inspirert om dagen.Vottene er strikket i Fritidsgarn på pinne nr 5.5 etter oppskrift i fra Julemagasinet til Allers.
I bladet står det at det går 100 gr garn til alle størrelsene så jeg ble temmelig irritert da jeg måtte begynne på det tredje nøste med garn. Ikke strikker jeg stramt eller slapt , i tillegg hadde jeg mindre pinner enn det sto i oppskriften så jeg vet ikke hva som gikk galt.
Siden jeg ikke har tovet noe i Fritidsgarn og ikke visste hvordan garnet tover, var jeg veldig usikker på hva jeg skulle sette vaskemaskinen på.
Det endte med at jeg vasket vottene på 40 grader finvask 2 ganger.

Mannen min passet de fint. Så først tenkte jeg at han kunne ha dem, men han mente at jeg skulle prøve å selge dem på julemessen siden den er snart. Og hvis de ikke ble solgt der kunne ha ta dem. så de har havnet i kurven med de andre salgsvarene mine....hmmm, lurer på hvor mye man trenger å ha med seg av varer på messen.

Disse vottene har jeg strikket en gang før ,men hadde da fire farger på votten. Denne gangen valgte jeg bare tre siden jeg ikke fant farger som gikk i lag. Men ble veldig fornøyd med disse vottene også.
Jeg skal selge vottene på julemessen, men trur det blir med litt tungt hjerte siden jeg liker dem veldig godt.
Tenker jeg skal strikke meg selv ett par også før jeg er lei av votte strikkingen min.

Oppskriften på vottene fant jeg også i julemagasinet til Allers. De skal egentlig strikkes i Mirasol, men jeg valgte å strikke dem i Safir garn på pinne nr 3.5. De er tovet veldig lett i vaskemaskinen på 30 grader finvask.




mandag 20. oktober 2008

Baby sett



Da var babysettet ferdig. Et enkelt og rask prosjekt å holde på med. Flott tv arbeid. Jeg ble veldig fornøyd med farge valget.

Linken til oppskriften på luen finner dere i innlegget under. Oppskriften til skjerfet fant jeg på Garnstudio .

Settet er strikket i Bambino ull på pinner nr 2 1/2 og 3, str 6 måneder. Jeg har brukt ca 1 1/2 nøste til prosjektet.

Må vel lage et jente sett også:-)

søndag 19. oktober 2008

Søndags middag

Mmmmm, i dag har vi hatt en såå god middag at jeg bare var nødt til å dele den med dere:-)
Wok med scampi og kongekrabbe:

1/2 pose Aspargesbønner
1 boks Minimais
3 gulrøtter
1 boks bønnespirer
1 boks bambusskudd
1 søt paprika
1 1/2 løk
500 gr scampi
og litt kongereker

1/2 flaske med sweet chili sauce
og litt salt

Serveres med ris til

Djevellue og stripete votter

En djevellue og votter er ferdig. Jeg har strikket luen og vottene i str 6 mnd. Derfor ser vottene gigantisk ut på bildet:-) Slike små prosjekt er greie å holde på med for å få unna litt restegarn. Jeg liker utseende på luen veldig godt. Tar seg så godt ut med striper. Men passformen vet jeg ingenting om siden jeg ikke har småbarn selv som kan bruke de.


Mønstret til luen fant jeg hos grosblog , vottemønstret er bare improvisert. Skal legge ut bedre bilde av vottene etterhvert:-) Bambino ull er garnvalget til dette prosjektet på pinne nr 2 1/2 og 3.

Har strikket det i tanke på å selge det på julemessen...

lørdag 18. oktober 2008

Julen nærmer seg


Da er jeg gjort klar noen strømper som kan henges opp på Lille julaften sånn at nissen vet hvor han skal legge godteriet:-)
Jeg har lenge tenkt på at jeg skulle ha strikket strømper til barna mine,men aldri kommet meg så langt. Og selvfølgelig når jeg har to ferdig strikket så er de ikke til oss.... Disse har jeg strikket for å ha på julemessen.
Strømper til gullungene skal jeg nok begynne å strikke på når messen har vært i midten av november:-)
Disse tovede julestrømpene fant jeg som gratis mønster her
Jeg brukte dobbel ullteppegarn til disse strømpene. Øverst på strømpen skulle det egentlig være I-cord rad, men jeg valgte å hekle to enkle rader rundt.
Vet ikke helt hvor mye garn jeg har brukt siden jeg har brukt rester som jeg har hatt liggende. Men tenker jeg har brukt omtrent 50 gram ?

torsdag 16. oktober 2008

Votter med bobler:-)

Votter,votter og atter votter. Trur jeg har fått dilla på å strikke votter....Men det er jo ikke bortkastet strikking siden det er blitt kaldere ute. Vi alle begynner vel å kjenne at vinteren nærmer seg....
Jeg synes det er utrolig kjedelig å strikke bobler, men disse gikk veldig greit å strikke. Ikke så veldig mye frem og tilbake og snu hit og dit:-)



Det gikk fort å strikke vottene. Jeg ble veldig fornøyd med resultatet. Så jeg kommer nok til å strikke flere av denne modellen....:-)

Hvis det er flere som ønsker å strikke denne modellen så finner dere den i
Allers julemagasin 2008....

Jeg valgte å strikke dem i Safir garn på pinne nr 3 1/2. Tovet dem veldig lett i vaskemaskinen på 30 grader 2 ganger....

Flere tova votter

Da har jeg strikket flere votter som jeg har tovet og nålefiltet pynt på...Er ikke noe særlig fantasifull når det kommer til pynt, så det blir mest sirkler og krusiduller som preger vottene mine:-)



Vottene er strikket etter mønster fra Allers julemagasin 2008. Garnvalg ble dobbelt ullteppegarn på pinne nr 5.5

tirsdag 14. oktober 2008

Tovede votter

Da var vottene jeg har strikket ferdig tovet og filtet hjerter på..
Disse vottene er strikket i ullteppe garn og tovet lett to ganger i vaskemaskinen. Jeg ble veldig fornøyd med tovingen fordi de ble akkurat passe myk.....

Panneband

I mangel på noe å strikke i formiddag fant jeg fram et nøste med Atric garn og ei oppskrift på ei lue som jeg strikket noen for noen år siden. Og vips så ble det et panneband:-)
Strikket det på pinne nr 6 så det gikk radig unna:-)

søndag 12. oktober 2008

Bluse med kimono ermer

Som jeg sa i forige innlegg har jeg holdt på med denne blusen siden juli. Jeg ble så lei av å strikke den , siden oppskriften var skrevet helt idiotisk når jeg skulle starte på ermene. Derfor slang jeg den i kurven med mange andre ufoèr. Men siden mamma og pappa reiser til Spania i slutten av denne mnd og jeg hadde lovet henne denne ferdig til da. Så var jeg bare nødt til å ta den opp av kurven for å strikke den ferdig.

Den har vært grei å strikke ,men de siste 10 cm synes jeg tok forferdelig tid. Å strikke rett frem og tilbake med 200 masker på pinnen var noe kjedelig:-)

Til blusen har jeg brukt 7 nøster Mandarin petit på pinne nr 3.
Det er strikket hull mønster rundt V-halsen på toppen som det kan tres bånd igjennom. Men båndet skal mamma selv få bestemme hvordan hun vil ha.

Mønstret til blusen kjøpte jeg på Bogerud i Tønsberg, men man finner den også her hos Hjertegarn
Så i morgen sender jeg toppen til mamma og håper at hun blir fornøyd med resultatet

lørdag 11. oktober 2008

Bluse til mamma

I juli begynte jeg å strikke en bluse til mamma. Da jeg var ferdig med bolen og skulle til å strikke ermene oppdaget jeg at mønsteret var skrevet så idiotisk at jeg ble irritert og la den til side...Der har den ligget frem til nå. Men siden mamma og pappa reiser til Spania den 20 okt var jeg helt nødt til å ta den frem og strikke den ferdig. Jeg lovet mamma at den skulle være ferdig til de dro til syden.
Har bare ca 3 cm igjen på den så når jeg er ferdig skal jeg blogge den.

søndag 5. oktober 2008

Ferdig med hjerte vottene

Da var jeg ferdig med å strikke begge vottene som jeg har lagd mønstret til selv. De ble litt store til datteren min, men ellers så er jeg førnøyd med slutt resultatet. Noen enkle justeringer må jeg nok gjøre på mønstret hvis jeg skal strikke flere av disse vottene eller gjøre det tilgjengelig for andre.

Hjerte vottene har jeg strikket på pinner nr 3 og 3 1/2 og med Sandnes smart garn. Jeg har brukt mørk lilla i bunn farge og baby rosa på hjertene. Bretten inni votten på vrangborden har jeg brukt grå. Det sees bare litt, men jeg synes det ga en fin effekt på votten....

lørdag 4. oktober 2008

Første hjerte vott ferdig

Nå er den første votten ferdig...Jeg er ganske fornøyd med resultatet. Bare noen enkle ting jeg må endre på før jeg tegner ned mønstret skikkelig..... Tommelen er kanskje litt enkel, men siden jeg strikket den i striper synes jeg den ble det litt tøff.


fredag 3. oktober 2008

Hjerte votter


De som kjenner meg vet at jeg er veldig "svak" hjerter. Så da datteren min lurte
om jeg kunne strikke henne votter med hjerter måtte jeg jo gjøre det:-)
Garnet hadde jeg ,men ingen mønster som jeg hadde lyst å strikke.
Derfor fant jeg fram pen og papir og prøvde å lokke frem "designerspiren" inne i meg. Jeg har aldri laget noen mønster før så det var spennende å gjøre. Trur jeg har kommet frem til et mønster jeg vil ha på votten. På bildet kan dere se litt av votten.....

torsdag 2. oktober 2008

Ett par votter til

Da har jeg strikket enda et par med pirat votter. Disse vottene har jeg strikket til sønnen min på 11 år. Han ville egentlig ha rosa votter, men jeg var redd for at det ble litt for "jentete" så jeg valgte svart og petrol farge. De vil passe veldig godt til softshell jakken han har:-) Lurt å strikke votter som står i stil med jakkene han har.....:-)

Vottene er strikket på pinne nr 3 på vrangborden og resten på pinne nr 3.5.... Garnet jeg har brukt er Sandnes smart.