onsdag 30. januar 2008

Hjem kjære hjem


Nok ett stitchery bilde.....og da var ett nytt "veggteppe" nesten ferdig.
Har bare å sy på bakstykke og hekter. Bakstykke skal jeg vente med til jeg skal på syklubb. Fant ut at det var kanskje det lureste siden jeg ikke har sydd noe særlig før. For der vil jeg komme til å få hjelp.
Jeg begynner også å få litt mere dreisen på symaskinen og så det virker som jeg klarer å skjære litt rettere stoffbiter:-) Slapper litt mere av i skuldrene. Jeg er ikke fullt så utslitt i armene etter ett par timer ved symaskinen....:-) Øvelsse gjør mester......

lørdag 26. januar 2008

Stitchery


Jeg er jo veldig flink til å være inne på nettet å surfe på forkjellige hobbysider. I utgangs punktet er det vel egentlig etter nye spennende strikkeopsskrifter. Men har flere ganger i det siste falt for fristelsen å starte med andre ting. Før jul ble det litt utprøvning på symaskinen. Syns jo det var egentlig veldig gøy.
Så etter jul fikk jeg sansen for stitchery......
Nå på torsdagen var jeg invitert på hobbykveld på strikkebutikken. Så da tok jeg med meg en av bildene jeg hadde brodert. Dette ble resultatet mitt fra sykvelden. Var kjempe koselig å være der. Lærte også en masse nye ting når det gjelder sying. Jeg er vel ikke den som har mest tolmodighet heller ikke alltid den mest nøye når det kommer til håndarbeid. Så jeg var jo litt lur om lappeteknikk og stitchery egentlig passer til meg Men dette var kjempe gøy........ Gleder meg til neste sykveld.
Mønstret er hentet fra "sting for sting 2008" januar blokken. Mitt bilde skal bli ett vegg teppe som jeg skal gi i gave.

torsdag 17. januar 2008

Hemmelig venn

Dette dukket opp i posten fra min hemmelige venn fra NO-TRO-FIN på hobbyboden.
Har ikke enda bestemt meg for hva jeg skal lage av nøstene. Men vet med sikkerhet at det skal bli noe til meg selv:-) Jeg ble kjempe fornøyd med gaven.
Tusen takk til min hemmelige venn Anne -Britt

mandag 14. januar 2008

Endelig ferdig



Da ble jeg ferdig med bursdaggenseren som jeg startet med i romjulen. Gutten som skal få den har bursdag 22 januar. Da blir han 10 år. Håper han kommer til å like den. Jeg ble i hvertfall fornøyd:-)

Mønsteret er fra sandnes hefte"til fjells" nr 0611, genser med rund sal. Beregna bruk av garn skulle være 16 nøster , men jeg sitter igjen med 4 nøster som er hele og noen slumper. Så jeg vet ikke hva jeg gjør galt :-/

Men da har jeg litt ekstra garn til andre prosjekter og det kommer jo alltid godt med.


onsdag 2. januar 2008

Januar luen



Så var januar luen ferdig, Gemma beret. Synes mønsteret var kjempe fint. Siden jeg ikke hadde garnet det egentlig skulles strikkes i og siden jeg heller ikke er noen stor fan av kitten mohair satset jeg på å strikke i "superwash sport" nille. Mamma sitter modell:-)

Fellingen på luen kunne nok å blitt penere,men jeg strevde litt med den. Og siden det er jeg som skal bruke den er det ikke nøye:-)

2008




GODT NYTT ÅR


Bloggingen min har vært temmelig laber i desember måned. Bør vel egentlig skjemmes:-/

Desember gikk så alt for fort unna med forberedelser til jul . I sommer fikk jeg mammas lefsetakke . Det var nok ett hint at jeg skulle føre "lefsestekingen" videre.
Så tidlig i desember satte jeg og Bess i gang med stekingen. Vi begge ble super stolt av resultatet og smaken ble utmerket:-)
Moren og faren min kom hit på julebesøk allerede 12 desember, så før den tid måtte huset "shines" og gjøres klart.. Litt baking sammen med ungene og siste innkjøp av julegavene. Selvfølgelig var det noen små gaver jeg hadde glemt unna. Endel hjemlaget ble det også i år.


I romjulen fikk jeg strikket noen sokker, Hedera og Monkey. De er strikket i "Silja" garn som jeg har hatt liggende i ett år nå. De skulle egentlig bli til noen gensere. Men typisk meg så er jeg veldig flink å planlegge strikkeprosjekter, men fullfører dem sjelden.
I slutten av januar har ett tantebarn/gudmorbarn 10 årsdag så mitt prosjekt nå er å få ferdig genser til han med rundfelling i smart garn. er på god vei. Bare mønsteret igjen:-)