tirsdag 27. november 2007

Øvelse gjør mester


Øvelse gjør mester....er det ikke det man sier?
Tja, man blir vel det etter vært.....Jeg har nok blitt litt inspirert av alle disse toalettveskene jeg har sett inne på x-antall blogger. Kjøpte meg AnnAka mønster på ei toalettveske for ei lita stund tilbake,men forsto ikke mønstret helt . Så jeg brukte heller litt fri fantasi og da fikk jeg laget disse tre toalettveskene. .
Og siden jeg allerede hadde symaskinen min fremme sydde jeg duken som vises på bilde øverst.


Små gaver


Nå nærmer julen seg med raske skritt. Jeg er temmelig rolig enda. Trur jeg har gavene under kontroll. I år blir det en god del med hjemmelagede gaver.


I forige uke var jeg på kurs. da hadde jeg god tid å strikke under forelesningene. Fikk strikket 3 par grytekluter,3 stk gryteunderlag og 2 kremmerhus som jeg tovet da jeg kom hjem. De havner nok under juletreet til noen:-) I tillegg strikket jeg baskerlue som jeg solgte til ei på kurset. Syns det var kjempe vanskelig å vite hva jeg skulle ta betalt for den....Var redd for at jeg skulle ta for mye.


lørdag 17. november 2007

Juleduk



Jeg har i den siste tiden sittet å kikket i forskjellige blogger på nett. Helt utrolig hvor mye flott enkelte klarer å lage med symaskinen .Kan sitte i timesvis å bare beundre. Og skulle ønsket det var meg som var så flink:-)
Men i dag har jeg fått skjærebrett, kniv og kritt av sjefen til mannen min. Hun brukte det ikke lengere så da kunne jeg få det. Er jeg ikke heldig. Så nå skal jeg få satt i gang å øve meg på symaskinen. Ingen unnskyldning lengere:-) Jeg har en helt enkel janome symaskin,men tenker nok den holder til mitt arbeid....
Det kriblet i fingrene mine etter å få startet å lage noe med symaskinen.
Denne juleduken tatt form i dag. Kjempe gøy å sy, så jeg trur nok jeg kan få "blod på tann" av dette. Gleder meg til å sette i gang med neste syprosjekt:-)

torsdag 15. november 2007

Hjerter



Mange av de som kjenner meg vet at jeg er veldig glad i ting med hjerter på, hjerte smykker, hjertepynt o.l.
Denne uken har jeg holdt på å lage litt adventspynt og julepynt. Selvfølgelig i hjerter:-) De er laget av filt og pyntet med gull tråd. Kanskje de havner i en julegave eller to:-)

onsdag 14. november 2007

Bilder fra boken



Noen bilder fra boken "the rowan story of little knits"... Ikke topp kvalitet på bildene.

Nye bøker


Jeg har nok gått litt amok på amazon. Den siste uken har det dukket opp 4 bøker i postkassen min. Bare strikkebøker jeg har bestilt.
De to første som dukket opp var "greetings from a knit cafe" og "Bagstyle".
"Greeting from a knit cafe" ble jeg egentlig veldig skuffet over. Jeg trur nok jeg ble litt "blendet" av koselige bilder på forsiden av boken. Ikke lett å vite hva man bestiller når jeg ikke får tittet i bøkene før kjøp.
Men "Bagstyle" var ei kjempe flott bok. Mange flotte vesker, både heklet og strikket. Store og små vesker. Flere vesker jeg kan tenke meg å lage. Må bare få julegavene ferdig før jeg setter i gang med nye prosjekt til meg selv.
"Juniorknits" var også bra. Enkle prosjekter ,men fine. Alt i fra pulvarmere, luer, sokker, jakker og gensere.
Boken over alle bøker denne gangen var nok "The rowan story book of little knits.
I denne boken er det flere barnehistorier f.eks "the dog with many friends",the cake and the missing apples" og "the tree house". Til hver fortelling er det strikket klær til som det er oppskrift på bakerst i boken.. Nydelige klær. Hele boken og kolleksjonen er sååå romantisk. Tenk å kunne lese hisoriene til ungene mine og i tillegg kunne strikke klærne:-) Trur den ene genseren i boken skal bli mitt romjulsprosjekt........Kjempe fornøyd med boken

lørdag 10. november 2007

Mens jeg venter på julen:-)


Idag har jeg bare koset meg hjemme. Bakt litt til mannen min som har bursdag i morgen og sydd denne nissen inni mellom bake øktene :-)
Nissen er fra et Vera`s mønster . Den er sydd i filt og skjegget er ullteppegarn. Når jeg sitter og ser på den minner den meg veldig om JOHN BLUND:-)

*Hvem er denne karen med sekk og lue på? Han ligner litt på nissen i grunn . Det er ikke han, det er John Blund. Han som besøker store og små:-)*

Ja, han vekker opp litt minner hos meg:-)

søndag 4. november 2007

Nisser og venting


Jeg venter og jeg venter. I nesten 1 mnd har jeg gått og ventet på det siste juleheftet til Sandnes.Men det kommer ikke til butikken her. Har etterlyst det. Kommer sikkert til uka:-)Hadde bestemt meg for at jeg skulle støtte nærbutikken , men nå begynner jeg å bli lei av denne ventingen.....:-( Ender vel med å bestille det fra en annen plass........

Har jo sett meg ut noen julenisser som jeg skal strikke. Ha meldt meg på nisse-alongen så det er jo på tide at jeg får begynt å strikke nissene:-)

Men litt effektiv har jeg vært under all denne ventingen......Begynte å strikke meg en flaskenisse i helga. Tovet den,men mangler skjegg og øyner:-)

fredag 2. november 2007

"You make my smile" award



Etter en forholdsvis slitsom dag på jobben var det utrolig koselig å sjekke bloggen min når jeg kom hjem. Jeg hadde blitt nominert med "You make me smile award" av Torunn.

Jeg nominerer disse:

Bess

Pikina

Nitus

Hege

torsdag 1. november 2007

Dagens lille bakst


I morgen drar gutten min på bryter-stevne til Finland. Derfor tenkte jeg at jeg kunne bake noen boller til han sånn at han hadde litt godt med på turen. Det tar 3-4 timer å kjøre dit så de blir nok oppspist. Han er veldig spent på turen . Første gang han skal til utlandet for å bryte. Skulle ønske jeg kunne blitt med,men jeg har jobb helg.
Jeg skal også ta noen boller med på jobben til kollegaene så vi kan kose oss. Er jo tross alt fredag:-)

Knask eller kneip


Der var gutten min klar for knask eller kneip.
Han var veldig usikker på om han ville gå i år. Syntes det var ganske kjedelig i fjor da han hadde med seg lille søsteren:-)Men da han hørte at hun skulle gå sammen med sine venner fant han ut han også kunne gå. Siden han hele tiden hadde sagt at han skulle være hjemme kjøpte jeg ikke noe utstyr til han. Dårlig mor eller???Da måtte jeg heller finne frem litt sminke og male fjeset han rødt:-) Han hadde på seg svarte klær og svart frakk så han ble litt " spookie" han også:-)
Glad og fornøyd var de begge når de kom hjem.
I over en uke har jenta mi gledet seg til halloween. Egentlig ville hun som VANLIG være en søt lita prinsesse,men jeg klarte å overtale henne til å være noen annet denne gang. Måtte jo forklare at på halloween skulle man være litt skummel.
Vi fant frem noen parykker jeg hadde liggende og så var vi å kjøpte drakt. Drakten var litt i største laget ,men med litt klipping og sying ble drakten bra.
5 jenter kom på hit før de skulle gå sånn at de kunne bli sminket av meg. Her er resultatet av min jente. Hun ble da litt skummel???
De andre jentene legger jeg ikke bilde av siden jeg ikke har spurt foreldrene om lov......er det ikke personvern det heter???? :-)